https://koukoutsi.cms.webnode.se/

KRETENSISK HONUNGJag har  tillgång till Timjanhonung, Köper av en biodlare som är noga i framställningen. Timjanhonungen har inga tillsatser utan den är framställd av bin som älskar Timjanbuskarna. Timjan växer både odlad som vild på Kreta. Bikuporna är placerade nära hav och långt från trafikerade vägar.Samma producent förser mig med en natursalva byggd på deras egen ekologiska olja samt bivax, utan övriga tillsatser.

Från mitten av maj, är våra honungsbin placerade i Kissamos , i synnerhet i cape Gramvousa, Elafonissi och antikens Falasarna där timjan frodas. Vår främsta uppgift är att behålla den höga kvaliteten på honung i form av hög kvalitet och smak. / Marianna biodlareHonung av utmärkt kvalitet producerad i området Kissamos. Äkta kretensisk honung, 100% ren, oraffinerad, med intensiv och distinkt doft. Den har unik smak och konsistens, är rik på vitaminer, aminosyror och näringsämnen. Denna honung har en behaglig smak. Kretensisk timjanhonung är en helt naturlig produkt, unik i världen på grund av specificiteten i de områden där den produceras, där det finns endemisk vegetation. Öns omgivande hav ger timjan honung med en speciell smak och en unik doft som gör att den sticker ut bland konsumenterna. Den sällsynta biologiska mångfalden på Kreta är där arom och distinkt smak är kapslade. Detta är det huvudsakliga kännetecknet för kretensisk timjan honung och den viktigaste faktorn som timjan honung rankas först i kvalitet runt om i världen. Våra bin från mitten av maj ligger i Kissamos-området, där vi verkar. Viktiga platser är Cape Gramvousa, Elafonissi och Fallasarna Forntida plats där timjan  trivs. Vår främsta oro är att honungens kvalitet är utmärkt och ovanstående webbplatser erbjuder hög kvalitet och stor variation av honungssmak. 

/  Mariana

Finns i förpackning på 400 g

Denna ovanliga produkt innehåller sådana sockerarter som gör det möjligt att användas även i fall av diabetes mellitus. Det är ett livsmedel rika på vitaminer och antioxidanter (mot cancer). Enligt senaste undersökningar, en kemisk förening, triol, förekommer endast i timjanhonung ökar sina kemopreventiva egenskaper mot bröst, livmoder och prostatacancer. Det ger musklerna mer energi, sinne med tydlighet, det desinficerar och reglerar matsmältningssystemet. Dess regelbundna användning ger vitalitet till kroppen och bidrar till att förlänga livet. Vidare är det rikt på koppar , kalcium och järn. För att klassas som timjanhonung från den grekiska lagstiftningen, måste den innehålla mer än 18% timjan pollenkorn. Det bör noteras att denna andel är lägre i andra medelhavsländer (Italien, Spanien) där timjanhonung också hittats.

Produktionen

uppgår till 10% av den totala honungsproduktionen i Grekland. Det ärden mest populära typen av honung i Grekland och på grund av dess särskilda organoleptiska egenskaper, är det den viktigaste typen av grekisk honung. Det är värt att nämna att även om det hör till den kategori av blommor som prövas och behandlas som en separat kategori av honung.
Kretensisk timjanhonung är en helt naturlig produkt, unikt i världen på grund av särdragen hos regioner med flora där det produceras. Havet runt ön ger en speciell smak och en unik arom till timjanhonung som gör det sticker ut bland kundernas preferenser. Faktiskt, den sällsynta biologiska mångfalden, arom och speciell smak som kännetecknar kretensiska timjanhonung hjälp den rankas först i världen, när det gäller kvalitet.
Från mitten av maj, är våra honungsbin placerade i Kissamos , i synnerhet i cape Gramvousa, Elafonissi och antikens Falasarna där timjan frodas. Vår främsta uppgift är att behålla den höga kvaliteten på honung i form av hög kvalitet och smak. / Marianna biodlare

https://koukoutsi.cms.webnode.se/